logo
امروز : پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۰۳
[ شناسه خبر : ۵۰۲۵۲ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد:

کیفیت محصولات کشاورزی رمز حضور در بازارهای جهانی

کیفیت-محصولات-کشاورزی-رمز-حضور-در-بازارهای-جهانی-
وزیر جهادکشاورزی گفت: کیفیت محصولات رمز حضور در بازارهای جهانی است، زیرا تنها با تولید استاندارد، رقابت‌پذیر و منطبق با نیاز بازارهای بین‌المللی می‌توان سهمی پایدار در صادرات و تجارت جهانی به دست آورد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ غلامرضا نوری‌قزلجه صبح امروز در آئین بهره‌برداری از مدرن‌ترین ماشین‌آلات برداشت گردو در بزرگ‌ترین باغ گردو خاورمیانه شرکت کشت و صنعت دشت خرمدره با بیان اینکه به‌روزرسانی تجهیزات واحدهای صنعتی و حرکت هم‌زمان با فناوری‌های نوین، یکی از الزامات اساسی توسعه پایدار در بخش صنعت و کشاورزی کشور است، اظهار کرد: واحدهای تولیدی برای حفظ رقابت‌پذیری، ناگزیرند از ظرفیت تحقیق و توسعه به‌صورت جدی استفاده کرده و فناوری را به‌عنوان یک ابزار کلیدی در فرآیند تولید به کار گیرند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه بدون مشارکت مؤثر در حوزه تحقیق و توسعه، امکان افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ارتقاء کیفیت محصولات وجود نخواهد داشت، افزود: در کنار موضوع فناوری، مسئله آب به‌عنوان یکی از چالش‌های بزرگ و راهبردی کشور، نیازمند توجه ویژه است.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه صرفه‌جویی در مصرف آب، استفاده از روش‌های نوین آبیاری و مدیریت بهینه منابع آبی باید در اولویت برنامه‌های تولیدی، به‌ویژه در بخش کشاورزی قرار گیرد، بیان کرد: بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند در آینده نزدیک مشکل‌ساز شود.

وی عنوان کرد: استان زنجان به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در حوزه کشاورزی، ظرفیت‌ها و بستر مناسبی برای توسعه تولیدات کشاورزی دارد. با این حال، در سال‌های گذشته برخی سیاست‌ها، از جمله تخصیص ارز ترجیحی، موجب شد تولیدات داخلی آن‌گونه که شایسته است در بازار رقابت دیده نشود. 

نوری‌قزلجه با تأکید بر اینکه در عمل، یارانه‌ها به تولیدکنندگان خارجی اختصاص یافت و محصول داخلی به‌صورت ناعادلانه و با قیمت بالاتر به دست مصرف‌کننده رسید؛ موضوعی که هم به تولیدکننده و هم به مصرف‌کننده آسیب وارد کرد، ادامه داد: بدیهی است حق کشاورزان بیش از وضعیت فعلی است و زمانی که بهره‌برداری اصولی و تولید با کیفیت در دستور کار قرار گیرد، مفهوم سلامت و ارزش‌افزوده محصولات نیز معنا پیدا می‌کند. 

وی اضافه کرد: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار تن گردو در کشور تولید می‌شود و باید بسترهای لازم در زمینه بسته‌بندی محصولات و بازارپسندی لحاظ شود.

وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تولید محصولات با کیفیت، علاوه بر افزایش رضایت مصرف‌کننده، موجب سودآوری واحدهای تولیدی و استفاده حداکثری از منابع موجود می‌شود، بیان کرد: با اجرای سیاست‌های جدید ارزی و حرکت به سمت آزادسازی صادرات و واردات، رقابت در بازارهای جهانی جدی‌تر خواهد شد. در چنین شرایطی، تنها محصولاتی می‌توانند در بازارهای صنعتی جهان مطرح شوند که از نظر کیفیت، بهره‌وری و استانداردهای بین‌المللی در سطح مطلوبی قرار داشته باشند. بنابراین، ارتقاء کیفیت و بهبود بهره‌برداری، ضرورتی انکارناپذیر برای آینده کشاورزی و صنعت کشور است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر